Wednesday, September 29, 2010

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΤΣΑ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ

Ενώπιον του κ. Εισαγγελέως των εν Αθήναις Πλημμελειοδικών

Έ γ κ λ η σ ι ς

Αλεξάνδρου Στεφανοπούλου του Μιχαήλ και της Ανδρομάχης, δημοσιογράφου, κατοίκου Long Island City ( Λόνγκ Άϊλαντ Σίτι ) N. York ( Νέας Υόρκης ) Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ( Η.Π.Α. ), Humphrey Str., East Elmhurst ( Χάμφρέϊ Στρίτ, Ήστ Έλμχάρστ ) και προσωρινώς διαμένοντος εν Αθήναις, οδός Αχιλλέως Παράσχου αριθμ. 49

Κ α τ ά

1) Αθανασίου Τσίτσα,

2) Ευαγγέλου Παναγοπούλου και

3) Αθανασίου Τεγοπούλου,



απάντων κατοίκων Αθηνών, οδός Μίνωος αριθμ. 10 – 16, Τ.Κ. 117 43.-







Αξιότιμε κ. Εισαγγελεύ

Ι. ΤΙΝΑ ΠΡΟΣ ΕΙΣΗΓΗΣΙΝ 1.- Εις το υπ’ αριθμ. 10.483 φύλλον της 25ης Ιουνίου 2010 της εκδιδομένης υπό του τρίτου των εγκαλουμένων καθημερινής πανελληνίου εφημερίδος « ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ », σελίδα 9 εις την στήλην « ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ » και εις το απόσπασμαν ταύτης ( στήλης ), υπό την επωνυμίαν « ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ », όπερ υπογράφεται υπό του πρώτου των εγκαλουμένων αναφέρονται διά το πρόσωπόν μου : « …… Zήτημα ηθικής τάξης εγείρει η απόφαση του επικοινωνιακού επιτελείου του πρωθυπουργού να επιτρέψει τη συμμετοχή σε συνέντευξη Tύπου του Γιώργου Παπανδρέου, προς τα ομογενειακά μέσα και τους ανταποκριτές, γνωστού στην ομογένεια ατόμου, που έχει “μεταμφιεστεί” σε δημοσιογράφο τα τελευταία χρόνια στη Nέα Yόρκη. Eνώ ήταν πλήρως ενημερωμένοι για το ποιόν του (θεωρείται ηθικός αυτουργός για όσα διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια στην πολύπαθη και διαλυμένη Oμοσπονδία Eλληνικών Σωματείων Nέας Yόρκης, με ξυλοδαρμούς, διασπάσεις, παρατυπίες και εν γένει απαξίωση του θεσμού), τελικά επέλεξαν να τον “νομιμοποιήσουν” και να του επιτρέψουν μέχρι και να απευθύνει ερώτηση στον πρωθυπουργό! Για ακόμη μία φορά, οι εισηγήσεις ότι μπορεί να τους “κράξει” από το “δημοσιογραφικό” μέσο, το οποίο διατηρεί για να “εκβιάζει” –με αντίτιμο τα προς το ζην– χρόνια τώρα όχι μόνο ομογενείς, αλλά και τις προξενικές και διπλωματικές αρχές, κυριάρχησαν. Ως πότε; ……».

ΙΙ. ΤΕΛΕΣΙΣ ΑΞΙΟΠΟΙΝΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ

2.- Η αναφορά του ως άνω δημοσιεύματος δημιουργεί προσβλητικάς της προσωπικότητός μου εντυπώσεις εις τους αναγνώστας της ως είρηται εκδιδομένης υπό του τρίτου των εγκαλουμένων εφημερίδος.

Περαιτέρω η διά του πρώτου των ως άνω δημοσιευμάτων πληροφόρησις των αναγνωστών της υπό του πρώτου των εγκαλουμένων εκδιδομένης εφημερίδος ότι θεωρούμαι τάχα ηθικός αυτουργός δι’ όσα διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια εις την Oμοσπονδία Eλληνικών Σωματείων Nέας Yόρκης, διά δήθεν ξυλοδαρμών, διασπάσεων, παρατυπιών και εν γένει απαξίωσιν τάχα του θεσμού, άνευ μεν αναφοράς εις συγκεκριμένα ονόματα αλλά συνδυαζομένη προς τ’ αναφερόμενα εις το προσκομιζόμενον ώδε και επικαλούμενον υπό του Γεωργίου Λυκομήτρου αναρτηθέν την 21ην Ιουνίου 2010, ήτοι μίαν ημέραν μετά την εν Νέα Υόρκη ( Η.Π.Α. ) συνέντευξιν τύπου του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου εις τα ομογενειακά μέσα και τους ανταποκριτάς εις την ιστοσελίδαν υπό την επωνυμίαν « ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ » διατηρών δυο ηλεκτρονικές διευθύνσεις εις στο διαδίκτυο http://www.kalami.us. και http://www.kalami.net) ), σχετικόν απόσπασμα , εις ο περιέχονται αι αυταί ψευδείς και συκοφαντικαί εις βάρος μου αναφοραί, δύνανται να δημιουργήσουν προσβλητικάς της προσωπικότητός μου εντυπώσεις εις τους αναγνώστας της υπό του τρίτου των εγκαλουμένων εκδιδομένης εφημερίδος, και μη ανταποκρινομένη προς την αλήθειαν.

Ως προς την ουσία των αναφερομένων εις το επίμαχο δυσφημιστικό σχόλιο και την σχετική αναφορά «..(θεωρείται ηθικός αυτουργός για όσα διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια στην πολύπαθη και διαλυμένη Oμοσπονδία Eλληνικών Σωματείων Nέας Yόρκης, με ξυλοδαρμούς, διασπάσεις, παρατυπίες και εν γένει απαξίωση του θεσμού…)».

1. Τα μοναδικά αληθή και πραγματικά γεγονότα που αποδεικνύονται από πλήθος ντοκουμέντων και έχω να παραθέσω με στοιχεία είναι: ότι παρακολουθώ ως δημοσιογράφος και ανταποκριτής για ελληνικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, από το 2005 μόνιμα ανελλιπώς καλύπτω τα διαδραματιζόμενα ως ρεπόρτερ με σχετικά αποκαλυπτικά δημοσιεύματα εις τον έντυπο και ηλεκτρονικό Ελληνικό Τύπο. Με παρεμβάσεις και κριτική γόνιμη και εποικοδομητική. Παραθέτοντας συχνά πυκνά προτάσεις και σκέψεις δια την πρόοδο του ιστορικού οργανισμού με σειρά άρθρων.

2. Η ενημερωτική αποκαλυπτική ειδησεογραφική ιστοσελίδα GreekAmericanNewsAgency.com της οποίας τυγχάνω επικεφαλής ως διαχειριστής ιδιοκτησία της GreekAmericanNewsAgency,inc με έδρα στην Νέα Υόρκη, της οποία κατέχω το 95% των μετοχών δίνει μόνιμα βήμα εις διακεκριμένες προσωπικότητες με άρθρα συνεντεύξεις και παρεμβάσεις μέσα από τις οποίες προκύπτουν πολλά και αποκαλυπτικά δια την κατάσταση στην οργανωμένη ομογένεια και φυσικά μεγάλος μέρος των δημοσιευμάτων καλύπτει και τα διαδραματιζόμενα στον εν λόγω Ομογενειακό οργανισμό με την επωνυμία «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ» .

3. Έτι δε περαιτέρω οφείλω να προσθέσω πως κατά το διάστημα Δεκέμβριος 2006 Αύγουστος 2007 προσέφερα εθελοντικά τις υπηρεσίες μου ως εμπνευστής και βασικό επιτελικό στέλεχος στην διοργάνωση συνεδρίου με θέμα «Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ» της οποία οργανωτικός φορέας ήταν η παραπάνω ομογενειακή ιστορική οργάνωση. Συμμετείχα δε εθελοντικά και αφιλοκερδώς εις την επιτροπή της «εκτελεστικής γραμματείας» προσφέροντας τις υπηρεσίες μου εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Υπήρξα δε, εκπρόσωπος Τύπου μέχρι και της παραιτήσεως μου. Επίσης κατά το διάστημα αυτό ιδίοις δαπάνες για τις ανάγκες προβολής και προώθησης της παραπάνω διοργάνωσης προσέφερα εθελοντικά και συνεισέφερα οικονομικά με την κάλυψη μιας σειράς εξόδων όπως: οργάνωση και παραγωγή διαφημιστικών spot, σχεδιασμό έκτακτων έντυπων, παραγωγή ειδικού ιστορικού συνοπτικού ντοκιμαντέρ, συγγραφή επιστολών για την ανάγκη της όλης διοργάνωσης και αποστολή fax από το προσωπικό μου, αναλώσιμο υλικό(χαρτί, μελάνι, τηλεφωνικές διαλέξεις από τα προσωπικά σταθερά και κινητά) κ.τ.λ αναγκαία έξοδα και δαπάνες για την οργάνωση και παραγωγή επί μέρους δραστηριοτήτων της εν λόγω διοργάνωσης τα οποία κάλυψα με προσωπικά μου έξοδα.

4. Για το εν λόγω συνέδριο, έχουν κατατεθεί μηνυτήριες αναφορές από πέντε έλληνες Ομογενείς μέλη του τότε Διοικητικού Συμβουλίου και νυν εξέχοντα μέλη του οργανισμού στις 22 09 2007 και εκκρεμεί η εκδίκαση τους στην ελληνική δικαιοσύνη εις τον κ. Θανάση Τσίτσα και τα λοιπά μέλη της εν λόγω εφημερίδας, για συκοφαντική δυσφήμιση κτλ με παρόμοιους βαρείς και αήθεις χαρακτηρισμούς όπου «φωτογραφικά» πάλι αναφέρονται και στο πρόσωπο μου λόγω της συμμετοχής μου εις την «επιτροπής της εκτελεστικής γραμματείας» . Τονίζεται ότι τότε, το 2007, παρόλο που επίσης και εκείνα τα δημοσιεύματα ήταν προσβλητικά και δυσφημιστικά εις την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπογεγραμμένα υπό του κ. Θανάση Τσίτσα και με αφορούσαν προσωπικά δεν κατέφυγα εις την δικαιοσύνη .

5. Εις ότι αφορά την ακροτελεύτια επίμαχο αναφορά «το “δημοσιογραφικό” μέσο, το οποίο διατηρεί για να “εκβιάζει” –με αντίτιμο τα προς το ζην– χρόνια τώρα όχι μόνο ομογενείς, αλλά και τις προξενικές και διπλωματικές αρχές, κυριάρχησαν. Ως πότε;» Τούτο όπως και άλλα παρόμοια αστήρικτα αποτελούν ψεύδη! Συκοφαντία διαρκής και επαναλαμβανόμενη εις την προσωπική ιστοσελίδα «ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ» www.kalami.us ή www.kalami.net του κ. Γιώργου Λυκομήτρου στα οποία αφενός έχω απαντήσει μέσα από το προσωπικό μου blog παραθέτοντας στοιχεία και απαντώντας σημείο προς σημείο σε κάθε συκοφαντία αναγκάζοντας πολλάκις τον εν λόγω προαναφερόμενο να αλλάξει τα γραφόμενα και τις συκοφαντίες από την ιστοσελίδα ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ που κάθε φορά εκτοξεύει εις βάρος μου χωρίς να παραθέτει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ αποδεικτικό στοιχείο ! Επομένως αφήνω στην κρίση της ελληνικής δικαιοσύνης να αποδειχθεί από τον κ. Θανάση Τσίτσα με την παράθεση σχετικών στοιχείων τα όσα αναφέρει εις την εν λόγω ακροτελεύτια άκρως δυσφημιστική και συκοφαντική προαναφερόμενη παράγραφο.

ΙΙΙ. Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΣ ΜΟΥ

3.- Προς επίρρωσιν δε των εν τω ως άνω δημοσιεύματι ψευδών και άκρως δυσφημιστικών διά το πρόσωπον μου αναφορών, παρατίθεται ενδεικτικώς και συνοπτικά το κάτωθι επαγγελματικό βιογραφικό μου σημείωμα, αποδεικνύον την πλούσιαν και πολυσχιδήν δημοσιογραφικήν μου δραστηριότηταν και την εν γένει καταξίωσίν μου εις το επαγγελματικόν και κοινωνικόν « γίγνεσθαι » στον χώρο όπου επί μια 20ετια και πλέον υπηρετώ ως λειτούργημα , βιοπορίζομαι και δραστηριοποιούμαι.

Κατά το τυπικό μέρος της βιογραφικής αναφοράς μου αναφέρω ότι Εγεννήθην εν Πειραιεί το έτος 1966.

1. Ως προς το βιογραφικό των σπουδών μου προσκομίζω σχετικό συνοπτικό και περιληπτικό σημείωμα επισυναπτόμενον ως παράρτημα .

2. Ως προς το επαγγελματικό βιογραφικό μου, το οποίο και στην παρούσα ενδιαφέρει διότι στοιχειοθετεί και εκ παραλλήλου απαντά εις τις συκοφαντίες και την αμφισβήτηση της επαγγελματικής, κατ επέκταση και της κοινωνικής μου υπόστασης μου επί 20ετια και πλέον πορείας, τα κάτωθι εις την παρούσα Έγκληση μου επιγραμματικά και συνοπτικά ενδεικτικώς αναφέρω:

Από του έτους 2001 διαβιώ μόνιμα εν Νέα Υόρκη Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ( Η.Π.Α. ), ως μόνιμος ανταποκριτής γνωστών Μ.Μ.Ε. της επικρατείας , με ανανεούμενη ανά 5ετιαν status Visa I παραμένω αρθρογράφος εις περιοδικά και εφημερίδας, ενώ από του έτους 1996 πραγματοποιώ έρευναν διά τον Ελληνισμόν της Αμερικής την οποίαν συστηματοποιώ από του έτους 2002, επικεντρώνων το ενδιαφέρον μου εις την περίοδον από του έτους 1850 μέχρι σήμερον.

Η έρευνα, για τις ανάγκες τις οποίας βρέθηκα εις την ΝΥ και εκ παραλλήλου συνεχίζω να δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά εις τον τομέα μου, πραγματοποιείται επί ιστορικού κοινωνικού και δημοσιογραφικού επιπέδου εν συνεργασία μετά καθηγητών του Παντείου Πανεπιστημίου, συναδέλφων. Η έρευνα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει δι’ εξετάσεως και συνεντεύξεων μαρτυριών, ντοκουμέντων και στοιχείων αφωρόντων εις τον Ελληνισμόν ιστορικώς, το ελληνικό lobby, την εσωτερική οργάνωση και δομή της Ομογένειας, τα Μ.Μ.Ε, καθώς και ηγετικάς μορφάς, άτιναι καθόρισαν την πορείαν του Ελληνισμού το παραπάνω διάστημα.

Έτι δε περαιτέρω οφείλω επιπροσθέτως να αναφέρω ότι μέρος του σημαντικού συγγραφικού μου έργου αποτελούν :

• Επίμετρον μετά δύο ( 2 ) επιπρόσθετων κεφαλαίων εις το βιβλίον του Ισπανού δημοσιογράφου Gonzales Matta ( Γκονσάλεθ Μάτα ) « Οι Αληθινοί Αφέντες του Κόσμου », μεθ’ απάντων των νέων αποκαλύψεων υπό του περιοδικού STATUS κατά το έτος 1996 ως και ετέρου πρωτογενούς υλικού το οποίο πραγματεύεται την μυστικήν δράσιν της περιβόητης Λέσχης Bilderberg – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗ,

• « 1995 – 1998 : Επίμετρο στη νεότερη Εκκλησιαστική ιστορία ή πώς οδηγήθηκε η Εκκλησία της Ελλάδος στην εκλογή Χριστόδουλου » δημοσιευθήσα κατά σειρά τευχών εις το γνωστό δια την αντιδικτατορική του δράση περιοδικό πολιτικής κρίσης «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ» υπό διευθύνσεως του διακεκριμένου κ. Κώστα Κύρκου

Ωσαύτως εν περιλήψει αναφέρω ενδεικτική δημοσιογραφικήν δραστηριότηταν, αναλυομένην ενδεικτικώς ως κάτωθι :

• 1985-87: δόκιμος Ρεπόρτερ εις τας εφημερίδας « Ακρόπολη » και «Απογευματινή».

• 1986-1991: Αρχικώς ως δόκιμος ρεπόρτερ και εν συνεχεία ως διευθυντής συντάξεως και ακολούθησε παραίτησις μου με τον βαθμόν Αρχισυντάκτης δελτίου ειδήσεων εις τον τηλεοπτικόν – ραδιοφωνικόν σταθμό « TELECITY » ( ιδιοκτησία Γ. Καρατζαφέρη ).

• 1991-98: «SKY radio». Εις το χρονικόν τούτο διάστημα βαθμιδών και ιεραρχικά ως δόκιμος ρεπόρτερ-συντάκτης-αρχισυντάκτης. Διετέλεσα επιτελικό στέλεχος παραγωγής του κεντρικού ειδησεογραφικού δελτίου εις τον τηλεοπτικόν σταθμόν ΣΚΑΙ και αρχισυντάκτης των ραδιοφωνικών εκπομπών Πάνου Παναγιωτόπουλου {κεντρικό δελτίο ειδήσεων} & Γιώργου Τράγκα «ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟ» κ.τ.λ.

• 1991-98: «Sky TV». Συντάκτης εκκλησιαστικού και πολιτικού ρεπορτάζ, Διευθυντής παραγωγής των εκπομπών του Γ. Τράγκα («Χωρίς αναισθητικό»). Υπεύθυνος συντάξεως και τηλεοπτικής επιμελείας θρησκευτικών και εθνικών ντοκιμαντέρ (28η Οκτωβρίου, 25η Μαρτίου, Κοίμηση της Θεοτόκου, κ.α.)

1995-1999:Συνεργάτης του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου εις τας εκπομπάς «ΖΟΥΓΚΛΑ» & «ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ».





ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

• 1996 : περιοδικό «STATUS» παγκόσμια αποκλειστικότης με θέμα την λέσχη BILDEMBERG και το πρώτον συνεντεύξεις μετά των Ελλήνων Κώστα Καρρά, Γιάνγκο Πεσμαζόγλου, Α. Σαμαρά και πλείστα έτερα στοιχεία που εκ τότε ετροφοδότησαν το θέμα και την σχετικήν διεθνήν και ελληνικήν βιβλιογραφίαν, ήτις ανεπτύχθη υπό των Τάσου Δαρβέρη – Κώστα Τσαρούχα, κ.τ.λ.

• Κατά την περίοδον 1991-2000 μόνιμαι συνεργασίαι ως εκκλησιαστικός και εκπαιδευτικός συντάκτης μετά περιοδικών και εφημερίδων με σημαντικότερα τα: «24 Ώρες», «Ελλάδα», «Ελεύθερη Ώρα», «Επενδυτής», «Μεσημβρινή», «Νέα Βραδυνή» υπό Γεωργίου Τράγκα, «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ», «ΠΑΡΟΝ,» «ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ», «ΑΠΟΨΗ» «ΤΟ ΑΡΘΡΟ» κτλ.

• 1994-2003 : Μόνιμη αρθρογραφία και εκκλησιαστικό ρεπορτάζ εις το πολιτικόν περιοδικόν «Πολιτικά Θέματα», εις ο κατά την χρονικήν περίοδον 1998-1999 εδημοσιεύθη μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα «ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» διά τα οικονομικά της Εκκλησίας της Ελλάδος, και την άνοδο κατά παραχώριση εις τον Αρχ. Θρόνο της Ελλαδικής Εκκλησίας του από Δημητριάδος και τον μετέπειτα Μακαριστόν Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλον και τα δήθεν σκάνδαλα.

• Συνεργασίαι από του έτους 1994 άχρι και του έτους 2000 ως free lancer μετά των τα ελληνικών περιοδικών «Status», «Out», «TEMPO-Newsweek», «Max», «Crash», «Flash».

• 1993-97: Ειδικός συνεργάτης –Αρχισυντάκτης του περιοδικού «OUT».

• 1995-99: Συνεργάτης του εν Αθήναις γραφείου και αρθρογράφος της Eλληνοαμερικάνικης ομογενειακής εφημερίδας «Πρωινή».

• 1995-97: STAR TV. Διευθυντής παραγωγής ειδήσεων κεντρικού δελτίου με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο και συνεργάτης του εις την εκπομπήν «ΠΡΟΦΙΛ».

Από δε του έτους 1997 εις το συγκρότημαν εκδόσεων του κ. Άρη Τερζοπούλου έως σήμερον. Σταθερή συνεργασία με την «TERZO MEDIA GROUP» του Α. Τερζοπούλου έχων διατελέσει επί σειρά ετών εις τις κάτωθι θέσεις:

Α) διευθυντής έκδοσης εις το διεθνούς κύρους μοναδικού ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΘΕΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ- GOD RELIGON»

Β) ως σύμβουλος εκδόσεως του περιοδικού PRESS,

Γ) τύπου και επικοινωνιακής στρατηγικής του ως άνω εκδοτικού συγκροτήματος . Ο οργανισμός ούτος περιελλαμβάνε τα περιοδικά «ΚΛΙΚ», «ΓΥΝΑΙΚΑ», «031», «LARGE», «COLORS» ΓΑΙΩΡΑΜΑ κτλ «InfoReligions», «Info Magazine», του πολιτικού περιοδικού «PRESS», και των εφημερίδων «Ορθοδοξία» και «168 Ώρες» και ετέρους τίτλους πλείστων όσων περιοδικών και ειδικών εκδόσεων.

Τέλος υπήρξα ο εμπνευστής και δημιουργός κατέχων έως σήμερον και την πνευματική ιδιοκτησία των διεθνώς γνωστών περιοδικών ( ως διευθυντής εκδόσεως ) «GOD&RELIGION» ( ελληνική, αγγλική και ρωσική έκδοση )

Δια την ως άνω διεθνούς κύρους και ακτινοβολίας υπήρξαν 10αδες επαινετικές και επιτιμητικές διακρίσεις και δημοσιεύσεις εις:

εις το επιστημονικόν περιοδικόν του Harvard, εις το ισλαμικόν περιοδικόν θεολογίας «Fountain», εις το διεθνές «National Geographic», εις τα αμερικανικά «TIME » και «Newsweek», εις το ρωσικόν «TIME», εις το αμερικανικόν πολιτικό-φιλοσοφικό-θρησκευτικόν περιοδικόν «NPQ», εις το γαλλικόν περιοδικό «Actualite des religions». Εις το περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ, την διακεκριμένη ιστορική εφημερίδα της εν Αμερική Ελληνικής διασποράς ΠΡΩΙΝΗ και δεκάδες άρθρα αναλύσεις και παρουσιάσεις εις τον διεθνήν χριστιανικόν και διαθρησκειακόν τύπον για το περιοδικό «ΘΕΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ».

Επίσης δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις του ως άνω περιοδικού εις τον Τουρκικόν πολιτικόν περιοδικόν «AKSYION», εις το επίσημον όργανον της καθολικής Εκκλησίας «Salvatore Romano» και εις το επίσημον περιοδικό της Ορθοδόξου Εκκλησίας ανά τω κόσμω «Ορθοδοξία» και σειρά επιστημονικών άρθρων εις περιοδικά χριστιανικών δογμάτων.

• Απρίλιος 2006 : Ίδρυσις της εν Νέα Υόρκη και Αθήναις εκδοτικής και εταιρείας επικοινωνίας υπό την επωνυμίαν « Greek American News Agency. Inc. ». Η Εταιρία περιλαμβάνει το ομώνυμον ειδησεογραφικόν πρακτορείον, την ειδικήν περιοδικήν έντυπη(εις τέσσερα τεύχη γνωριμίας) ηλεκτρονική έκδοσιν « 168 ΩΡΕΣ », ως και ετέρους εκτάκτους ειδικάς και 24ωρες και ετήσιας ηλεκτρονικές έκτακτες εκδόσεις(BLOG).

• Αρθρογραφία και ρεπορτάζ επί θεμάτων ειδικού ενδιαφέροντος εις τας εφημερίδας «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «ΠΑΡΟΝ», «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ», «ΑΠΟΨΗ», «PRESS TIME», «ΤΟ ΑΡΘΡΟ» κ.τ.λ.

Έτι δε αναγκαίον συμπληρώσω δια την επαγγελματική πορεία και εικόνα της προσωπικότητος μου ότι περαιτέρω είχον συμμετοχή και εις ετέρας δραστηριότητας ως

• μέλος οργανωτική επιτροπής και συμμετοχή εις την διοργάνωσιν συνεδρίου διά την Ελληνοτουρκικήν φιλίαν μεταξύ δημοσιογράφων εν Αθήναις και Κωνσταντινουπόλει ( Κομοτηνή και Κωνσταντινούπολις 1998 – Αθήνα 1999 – Κωνσταντινούπολις 2000 ).

• Ως διευθυντής σύνταξης του περιοδικού «GOD&RELIGION», το έτος 2000, διευθυντής του παγκόσμιου 2ημερου συνεδρίου εν Θήβαις με θέμα «Μ.Μ.Ε. και Ορθόδοξη Εκκλησία», το οποίο παρηκολούθησαν πλείονες των χιλίων πεντακοσίων ( 1.500 ) προσκεκλημένων ενώ έλαβον μέρος αντιπροσωπείαι εξ απάντων των Ορθοδόξων Πρεσβυγενών Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών , παρατηρηταί εξ απάντων των χριστιανικών δογμάτων και πλείονες των εκατό ( 100 ) δημοσιογράφων και ανταποκριτών εξ εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοφωνικών σταθμών, πρακτορείων και τηλεοπτικών σταθμών, εξ ολοκλήρου του κόσμου, ήτοι συνολικώς περί των δύο χιλιάδων πεντακοσίων ( 2.500 ) ατόμων .

• Συμμετοχή μετά δύο ( 2 ) παρεμβάσεων-εισηγήσεων εις το διαβαλκανικόν συνέδριον του ραδιοφωνικού σταθμού «SKY» το έτος 1992 και υπεύθυνος διοργάνωσης της ενότητος διά τον ρόλον της Ορθοδόξου Εκκλησίας εις τον χώρον των Βαλκανίων.

• Σύμβουλος Τύπου και Στρατηγικού Σχεδιασμού εις Ιδρύματα ελληνικών και μη ελληνικών συμφερόντων. Εις Ορθοδόξους Εκκλησίας και Πατριαρχεία, εις Μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας, της Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.

• Συμμετοχήν εις την διοργάνωσιν κληρικολαϊκών συνελεύσεων εις το Πατριαρχείον Αλεξανδρείας, Αρχιεπισκοπήν Αμερικής ( 1996 ), Πατριαρχείον Αντιοχείας κτλ.

• Οργάνωσιν, διεύθυνσιν παραγωγής, & διεύθυνσιν Τύπου και δημοσίων σχέσεων της Α΄ Κληρικολαϊκής ΓΟΧ Αμερικής ( 2002 – 2004 ).

• Πολιτικό Management και Image maker εις προσωπικότητας του πολιτικού, επιχειρηματικού και δημοσίου βίου της Ελλάδος. Ονόματα δεν αναφέρονται λόγω επαγγελματικού απορρήτου. Γραφείο Τύπου & σύμβουλος επικοινωνιακής στρατηγικής εις δεκάδας ελληνικάς, ευρωπαϊκάς και Ε/Αμερικανικάς επιχειρήσεις.

Ιδού λοιπόν αξιότιμε κ. Εισαγγελεύ από την παραπάνω σύντομη και ενδεικτική αναφορά της επαγγελματικής πορείας και σταδιοδρομίας το πρόσωπο, δι’ ο μετά περισσού θράσους γίνεται αναφορά εις το επίμαχον δημοσίευμαν ότι « ……“ έχει μεταμφιεστεί ” σε δημοσιογράφο τα τελευταία χρόνια στη Nέα Yόρκη……». Τα συμπεράσματα Ιδικά Σας !!!

Κατά την ακροαματικήν διαδικασία επιφυλάσσομαι όπως παρουσιάσω πλείστα όσα στοιχεία, 100αδες άρθρα μου εις τον Ελληνικό Έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, αλληλογραφία με προσωπικότητες διεθνούς κύρους, συνεντεύξεις, φωτογραφικά ντοκουμέντα και άλλα στοιχεία που συνθέτουν το σύνολο της προσωπικότητας και καταδεικνύουν την απρόσκοπτη επαγγελματική υπέρ 20ετή πορεία και καταξίωση μου στο σύνολο της .

ΙV. ΝΟΜΩ ΒΑΣΙΜΩ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΣΕΩΣ

Α) ΔΥΣΦΗΜΗΣΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ – ΑΠΛΗ ( άρθρα 363 – 362 Π.Κ. )

4.- Η διάταξις του άρθρου 363 Π.Κ. εισάγει περιστάσεις επιτεινούσης την ποινικήν ευθύνην του δράστου του προβλεπομένου και τιμωρουμένου υπό των διατάξεων του άρθρου 362 Π.Κ. εγκλήματος της απλής δυσφημήσεως, εισάγουσα διακεκριμένο αδίκημαν, δηλ. δι’ αυστηροτέρου τιμωρήσεως. Στοιχεία του εγκλήματος τούτου αποτελούν : α) Τ’ αναφερόμενα διά την θεμελίωσιν του αδικήματος της απλής δυσφημήσεως, δηλ. ισχυρισμός ή διάδοσις γεγονότος δι’ έτερον δυνάμενος να βλάψει την τιμήν και την υπόληψίν του. β) Το γεγονός να τυγχάνει ψευδές αντικειμενικώς . Εάν το γεγονός είναι αληθές, πρόκειται περί απλής δυσφημήσεως . Αι διατάξεις του άρθρου 366 §§ 1 και 3 δεν εφαρμόζονται επί συκοφαντικής αλλά μόνον επί απλής δυσφημήσεως . Τούτα ταύτα ισχύουν και εάν η πράξις ετελέσθη διά του τύπου .

Ειδικώτερον σοβαρή κατηγορία περιπτώσεων προσβολών της τιμής τυγχάνουν οι διά του τύπου ως οργάνου προσβολαί, δηλ. γενόμεναι διά δημοσιεύματων εις εφημερίδας κ.ο.κ. Διά του Ν. 10/1975 κατηργήθη το ν.δ. 346/1969 και επανήλθε εν ισχύ ο ν. 5060/1931 « περί προσβολών της τιμής εν γένει και άλλων τινών διατάξεων », καθώς και ο α.ν. 1092/1938.

Εγκλήματα τύπου είναι τα τελούμενα με κατάχρηση του τύπου ως μέσου τελέσεως . Δεν αρκεί το στοιχείον του εντύπου, δηλαδή έκαστο τι εκ της τυπογραφίας ή οιουδήποτε ετέρου μηχανικού ή χημικού μέσου παράγεται εις όμοια αντίτυπα και ποιείται χρήσις τούτου επί τω τέλει πολλαπλασιασμού ή της διαδόσεως χειρογράφων εικόνων κ.λ.π. αλλά προσαπαιτείται και η δημοσίευσίς του, ήτις υφίσταται όταν έλαβε χώραν διανομή ή πώλησις του εντύπου, ή τοιχοκόλλησις ή έκθεσις τούτου εις δήμοσιον μέρος ή εις δημοσίαν συνάθροισιν ή εις μέρος προσιτόν προς το κοινόν .

Ως αυτουργοί των εγκλημάτων διά του τύπου τιμωρούνται α) ο συγγραφεύς, β) ο διευθυντής και ο ιδιοκτήτης και γ) ο εκδότης « υφ’ οιανδήποτε προσωνυμίαν . Διευθυντής εφημερίδος είναι ο διευθύνων την σύνταξίν της, ανεξαρτήτως εάν έχει την διεύθυνσιν και των ετέρων τομέων, διά του Ν.1178/1981 ωρίσθη ότι ο ιδιοκτήτης ευθύνεται μόνον εάν είναι εκδότης ή διευθυντής ή δεν έχει ωρίσει εκδότην .

Εν προκειμένω καθ’ α δεικνύεται εκ της προσκομιζομένης ώδε και επικαλουμένης σελίδος 2 του επιμάχου υπ’ αριθμ. 10.483 φύλλου της 25ης Ιουνίου 2010 της καθημερινής πανελληνίου εφημερίδος « ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ », εκδότης της εφημερίδος ταύτης τυγχάνει ο Αθανάσιος Τεγόπουλος, διευθυντής δε ταύτης ο Ευάγγελος Παναγόπουλος, τους ομοίους ωσαύτως μηνύω διά τας προειρημένας αξιοποίνους πράξεις κατά τας διατάξεις περί συμμετοχής.

γ) Δόλος, συνιστάμενος εις την ηθελημένην εκφοράν του ισχυρισμού ή της διαδόσεως των γεγονότων, εν γνώσει του δράστου ότι τούτο είναι ψευδές και δύναται να βλάψει την τιμήν και την υπόληψιν του παθόντος . Αν ο δράστης πιστεύει το γεγονός ως αληθές πρόκειται περί απλής δυσφημήσεως . 5.- Σημειωθήτω ότι εν τη ευρεία εννοία της δυσφημήσεως περιλαμβάνεται ο ενώπιον τρίτου, καθ’ οιονδήποτε τρόπον, ισχυρισμός ή διάδοσις δι’ έτερον τινά γεγονότος, δυνάμενος όπως βλάψη την τιμήν και την υπόληψίν του, αντικείμενο προσβολής δε είναι η τιμή ή η υπόληψις του φυσικού προσώπου και προστατευόμενον έννομον αγαθόν η τιμή ή η υπόληψις του προσώπου – μέλους μίας οργανωμένης κοινωνίας και κινείται εν τω πλαισίω της συναλλακτικής ευθύτητος • η τιμή θεμελιούται επί της ηθικής αξίας, έχουσα πηγήν την ατομικότηταν και εκδηλώνεται διά πράξεων ή παραλείψεων, ενώ υπόληψις είναι το σύνολο της κοινωνικής αξίας, άτιναν εκδηλώνουν οι τρίτοι διά το πρόσωπον . Το ισχυριζόμενο ή διαδιδόμενο δέον είναι πρόσφορον, δηλαδή ικανόν ίνα βλάψη την τιμήν και την υπόληψιν του παθόντος , ήτοι το παρόν είναι έγκλημαν αφηρημένης διακινδυνεύσεως . Το γεγονός αυτό, ανακοινούμενο τω τρίτω, δύναται βλάψη την τιμή και την υπόληψιν ετέρου . Τούτο θα κριθή κατά τρόπον αντικειμενικόν .

Ισχυρισμός θεωρείται η ανακοίνωσις προερχομένη εκ πεποιθήσεως ή γνώμης αυτού του δράστου ή εκ μεταδόσεως ανακοινώσεως υπό τρίτου προσώπου ενώ διάδοσις υφίσταται, όταν ο δράστης μεταδίδει ανακοίνωσιν λαβούσαν χώραν υφ’ ετέρου, άνευ υιοθετουμένης υπ’ αυτού . Αρκεί η μία των περιπτώσεων, δηλ. ή ισχυρισμός ή διάδοσις και δέον λάβη χώραν ενώπιον τρίτου , διότι εάν ο ισχυρισμός ή η διάδοσις γίνεται μόνον ενώπιον του παθόντος πρόκειται περί εξυβρίσεως , τελείται δε πάντοτε διά θετικής πράξεως και ουχί διά παραλείψεως. Τέλος ο τρίτος ενώπιον του οποίου ο ισχυρισμός ή η διάδοσις δύναται τυγχάνει οιοδήποτε φυσικό πρόσωπο ή και αρχή . Είναι αδιάφορο εάν εκείνος ενώπιον του οποίου ο ισχυρισμός ή η διάδοσις γνώριζαν ήδη το ανακοινωθέν .

Ως γεγονός νοείται έκαστον συγκεκριμένον περιστατικόν του εξωτερικού κόσμου, αναγόμενον εις το παρελθόν ή το παρόν, ότι υποπίπτει εις τας αισθήσεις και είναι δεκτικόν αποδείξεως, ως και εκάστη συγκεκριμένη περίπτωσις, σχέσις ή συμπεριφορά, αναφερόμενη εις το παρελθόν ή το παρόν, υποπίπτον εις τας αισθήσεις και αντίκειται εις την ηθικήν και την ευπρέπειαν .

Καθίσταται δυνατόν όπως « τα γεγονότα » μη αναφέρονται εις τον εξωτερικόν κόσμον αλλά να συνιστούν και ενεργήματα του εσωτερικού κόσμου, όπως λ.χ. κίνητρα, σκοποί, ιδιότητες χαρακτήρος, όταν τίθενται διά να καθορίσουν εξωτερικά συμβάντα εις μίαν αναγνωρίσιμον σχέσιν . Το δισχυριζόμενο ή διαδιδόμενο γεγονός δέον έχη περιεχόμενον σαφές και ορισμένο , το οποίο δύναται όπως προκύπτει ουχί μόνον ευθέως, αλλά και να εκφέρεται υπό τύπον ερωτήσεως ή αμφιβολίας ή υπαινιγμού ή επιφυλάξεων, αρκεί να δύναται τούτο να συναχθή εκ των περιστάσεων κατ’ έννοια αντικειμενικήν και να καταστή διαγνωστόν εκ του τρίτου . Πλέον τούτου το πρόσωπο του προσβαλλομένου δύναται όπως προκύπτει δι’ αντικειμενικών κριτηρίων εκ των περιστάσεων, είτε ονομαστικώς, είτε δι’ οιουδήποτε χαρακτηρισμού ή ετέρου τρόπου .

Β) ΕΞΥΒΡΙΣΙΣ ( άρθρο 361 Π.Κ. )

6.- Προσέτι δε στοιχεία του προβλεπομένου και τιμωρουμένου υπό των διατάξεων του άρθρου 361 Π.Κ. είναι α) προσβολή της τιμής δηλ. αμφισβήτησις της ηθικής και κοινωνικής αξίας του προσώπου του παθόντος, είτε περιφρόνησις δι’ αυτόν υπό του δράστου . Η τιμή λαμβάνεται υπό ευρεία εννοία και σημαίνει αξίωσιν όπως το άτομο μη τυγχάνει υπό τινός ετέρου αρνητικής αξιολογικής κρίσεως ή μεταχειρίσεως τοιαύτης, ώστε να δηλοί έλλειψιν εκτιμήσεως του δράστου προς τον παθόντα, σχετικώς με την συνολικήν αυτού αξία, δηλ. και την ηθικήν και την κοινωνικήν .

Η προσφορότης των εκφράσεων διά προσβολήν της τιμής, εκτιμάται « κατά την κοινή αντίληψιν » , δηλαδή δέον κατ’ αντικειμενικήν κρίσιν τυγχάνουσι( ν ) προσβλητικαί της τιμής και υπολήψεως ετέρου, β) άλλου. Η διάταξις αναφέρεται εις την προστασίαν της τιμής των ζώντων φυσικών προσώπων, ασχέτως προς την κατάστασίν των, λ.χ. ψυχικώς ασθενείς, ή την ηλικία των . Είναι δυνατόν ο υβριζόμενος να αναφέρεται ονομαστικώς ή να χαρακτηρίζεται μεθ’ οιουδήποτε ετέρου τρόπου, δυναμένου όπως εξατομικευθή . Είναι λοιπόν νοητή και η συλλογική εξύβρισις, εάν δι’ ομαδικού χαρακτηρισμού προσβάλλονται τα κατ’ ιδίαν μέλη μίας ολότητος, εφ’ όσον ο κύκλος των προσώπων οριοθετείται σαφώς και η κατ’ ιδίαν ένταξις των προσώπων είναι αναμφίβολος, όπερ εξαρτάται υπό των περιστάσεων , γ) εξωτερίκευσις της πρόθεσης αυτής γραπτώς ή προφορικώς, διά λέξεων ή φράσεων ή δι’ οιουδήποτε ετέρου τρόπου, άτιναι κατά την κοινή αντίληψιν περιέχουν προσβολήν της τιμής .

Η εκδήλωσις της εξυβρίσεως δύναται λάβη χώραν είτε διά δυφημηστικού ισχυρισμού ( δηλ. γεγονότος ) ενώπιον μόνον του προσβαλλομένου ( και ουχί τρίτου, διότι τότε θα πρόκειται περί δυσφημήσεως), είτε δι’ εκφράσεων αξιολογικής κρίσεως ενώπιον του προσβαλλομένου ή τρίτου ή δι’ οιασδήποτε ετέρας καταφρονητικής συμπεριφοράς . Προϋποθέτει θετικήν πράξιν ή εις εξαιρετικάς περιπτώσεις αρκεί και παράλειψις, εφ’ όσον συντρέχουν οι όροι του αρθρ. 15 . Διά το προβλεπόμενο και τιμωρούμενο υπό των διατάξεων του άρθρου 361 Π.Κ. εγκλήματος της εξυβρίσεως δεν έχει ουδεμμίαν σημασίαν, εάν τα εξωτερικευθέντα τυγχάνουν ή όχι αληθή, ως εις τα προβλεπόμενα και τιμωρούμενα υπό των διατάξεων των άρθρων 362 και 363 Π.Κ. αδικημάτων της απλής και συκοφαντικής δυσφημήσεως.

Δέον απευθύνεται εναντίον ετέρου ή ενώπιον τρίτου, υπό την έννοιαν ότι δύναται πληροφορηθή τούτο ο υβριζόμενος και γ) δόλος του δράστου εγκείμενος εις την πρόθεσιν αυτού να προσβάλλη την τιμήν του παθόντος διά του χρησιμοποιηθέντος μέσου και γνώσις ότι διά τοιαύτης οικειοθελούς ενεργείας του προσβάλλεται η τιμή του άλλου , δηλαδή ο δράστης θέλει ή αποδέχεται να προσβάλει έτερον , ενυπαρχούσης της animus juriandi . Αρκεί και ενδεχόμενος δόλος . Ειδικός σκοπός εξυβρίσεως δεν απαιτείται, εκτός των περιπτώσεων των άρθρων 366 § 3 και 367 § 2 .

V. ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ – ΕΝ/ΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

7-. Επειδή οι εγκαλούμενοι διά των κατά τ’ ανωτέρω ισχυρισμών και διαδόσεως ενώπιον τρίτων των ψευδών αυτών γεγονότων εν γνώσει της αναληθείας των, τα οποία ηδύνατο να βλάψουν και πράγματι έβλαψαν την τιμήν μου, ως εκ της διά της συντάξεως και του τρόπου παρουσιάσεως του επιδίκου δημοσιεύματος καθ’ όσον δι’ αυτών ημφεσβήτησαν την ηθικήν και την κοινωνικήν μου αξίαν, χωρίς να συντρέχη περίπτωσις άρσεως του αδίκου και όθεν παρανόμου χαρακτήρος της συμπεριφοράς των, κατ’ άρθρον 367 παρ. 1 περίπτ. γ Π.Κ. ως εκ του τρόπου παρουσιάσεως του επιδίκου δημοσιεύματος καθ’ όσον ο σκοπός δυσφημήσεώς μου υπό των αντιδίκων προέκυπτεν εκ του ότι η αναφορά του ονόματός μου εις αυτά ως τάχα ηθικού αυτουργού δι’ όσα διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια εις την Oμοσπονδία Eλληνικών Σωματείων Nέας Yόρκης, διά δήθεν ξυλοδαρμών, διασπάσεων, παρατυπιών και εν γένει απαξίωσιν τάχα του θεσμού, καίτοι εγνώριζον ότι τούτα δεν ανταποκρίνοντο εις την πραγματικότηταν, δεν ήτο κατά την κοινήν αντίληψιν αντικειμενικώς αναγκαία διά την εκπλήρωσιν της υποχρεώσεώς των προς πληροφόρησιν του κοινού επί γεγονότων και μόνον ενδιαφερόντων το κοινωνικόν σύνολον αλλ’ αντιθέτως ηδύνατο ν’ αμφισβητήση - και πράγματι ημφεσβήτησε - την ηθικήν και την κοινωνικήν μου αξίαν, ετέλεσαν με κατάχρηση του τύπου ως μέσου τελέσεως εις βάρος μου τα υπό της διατάξεως των άρθρων 26 § 1 α΄, 27 § 1, 361 § 1, 362 και 363 Π.Κ. εν συνδυασμώ τω άρθρω μόνω του Ν. 2243/1994 και τω άρθρω 47 του Α.Ν. 1092/19838 προβλεπόμενα και τιμωρούμενα εγκλήματα της διά του τύπου συκοφαντικής δυσφημίσεως, άλλως της απλής δυσφημίσεως, ή της εξυβρίσεως.

Επειδή καθ’ α ανωτέρω εξετέθη άπασαι αι ως άνω περιγραφένται πράξεις ηδύνατο να βλάψουν και πράγματι έβλαψαν την τιμήν και την υπόληψίν μου, πλήξασαι άμα την προσωπικότηταν μου ως ανθρώπου, πολίτου και επαγγελματίου και κατ’ επέκτασιν εξέθεσαν εις κίνδυνον το κύρος, την πίστιν, το επάγγελμα και το μέλλον μου και λαβών υπ’ όψιν τας διατάξεις των άρθρων 63, 82 – 84 και 87 Κ.Ποιν.Δ., εξ’ ων προκύπτει ότι συντρέχει περίπτωσις και νόμιμον κέκτημαι δικαίωμα όπως παρασταθώ ως πολιτικώς ενάγων κατά την ποινικήν διαδικασίαν, δι’ ο και δηλώ δε ότι παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγων διά το ποσόν των σαράντα τεσσάρων ΕΥΡΩ ( 44,00 € ) μετ’ επιφυλάξεως διά την ην εκ των εγκλημάτων τούτων υπέστην ηθικήν βλάβην. Επειδή συντρέχει επείγουσα περίπτωσις δι’ άμεσον διεξαγωγήν εισαγγελικής ερεύνης σχετικώς και προς τέλεσιν αδικημάτων, άτινα ενδεχομένως υπόκεινται εις βραχείαν παραγραφήν.

Επειδή προσάγω μετ’ επικλήσεως

α) αντίγραφον του υπ’ αριθμ. 10.483 φύλλου της 25ης Ιουνίου 2010 της εκδιδομένης υπό του τρίτου των εγκαλουμένων καθημερινής πανελληνίου εφημερίδος « ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ » , εις ην και ειδικώτερον εις την στήλην « ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ » και εις το απόσπασμαν ταύτης ( στήλης ), υπό την επωνυμίαν « ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ », όπερ υπογράφεται υπό του πρώτου των εγκαλουμένων αναφέρονται αι άκρως δυσφημηστικαί διά το πρόσωπόν μου αναφοραί,

β) αντίγραφον του αρχειοθετηθέντος αποσπάσματος, όπερ την 21ην Ιουνίου 2010 ο Γεώργιος Λυκομήτρος ανέρτησε εις την ιστοσελίδαν υπό την επωνυμίαν « ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ » ( http://kalami.net./ ή http://kalami.us ), εις ο περιέχονται αι αυταί ψευδείς και συκοφαντικαί εις βάρος μου αναφοραί, άτιναι περιέχονται εις το επίμαχον υπ’ αριθμ. 10.483 φύλλον της 25ης Ιουνίου 2010 της εκδιδομένης υπό του τρίτου των εγκαλουμένων καθημερινής πανελληνίου εφημερίδος « ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ » και γ) αντίγραφον της σελίδος 2 του επιμάχου υπ’ αριθμ. 10.483 φύλλου της 25ης Ιουνίου 2010 της εκδιδομένης υπό του δευτέρου των εγκαλουμένων καθημερινής πανελληνίου εφημερίδος « ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ », εξ ου προκύπτει ότι εκδότης της εφημερίδος ταύτης τυγχάνει ο Αθανάσιος Τεγόπουλος, διευθυντής δε ταύτης ο Ευάγγελος Παναγόπουλος .

Δ ι ά Τ α ύ τ α

Α ι τ ο ύ μ α ι

Την νόμιμον αυτών τιμωρίαν, δηλώ δε ότι παρίσταμαι ως πολιτικώς ενάγων διά το ποσόν των σαράντα τεσσάρων ΕΥΡΩ ( 44,00 € ) μετ’ επιφυλάξεως διά την ην εκ των εγκλημάτων τούτων υπέστην ηθικήν βλάβην.

Διορίζω πληρεξουσίους και αντικλήτους μου τους α ) Δημήτριον Βακαλόπουλον του Ιωάννου και Μαρίαν Διμέλλη του Παναγιώτου, αμφοτέρους δικηγόρους Αθηνών, οδός Αχιλλέως Παράσχου αριθμ. 49 ( τηλ. 210 – 6424540 fax. 210 – 6433646 ). Μάρτυραν προτείνω την :

Δέσποιναν Συριοπούλου του Θεοδώρου και της Δήμητρας, κάτοικον Αμαλιάδος Νομού Ηλείας ....
Εν Αθήναις τη 12η Σεπτεμβρίου 2010

Ευπειθέστατος

Ο εγκαλών



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Μ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ  ΚΑΙ ΕΔΩ

No comments: