Saturday, June 16, 2012

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ 12 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ(ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ) ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΉΣ ΚΑΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ Ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΤΣΑΣ!


Περισσότερα στοιχεία και εκτενές αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την δίκη της 6ης Ιουνίου, κατά την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή ο δημοσιογράφος, ανταποκριτής του Αντέννα και της Ελευθεροτυπίας στην Νέα Υόρκη, Θανάσης Τσίτσας, θα δημοσιευθούν πολύ σύντομα*. 
Ποια ήταν η πρόταση "βόμβα" εκ μέρους του Δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου που εξέπληξε κατηγορούμενο, Πολιτική Αγωγή,  δικαστήριο αλλά και την υπεράσπιση...
Τι απάντησε "εμπράκτως" δημοσιογράφος  κ.  Θανάσης Τσίτσας δια της συνηγόρου του...
-Καταπέλτης η εισήγηση της εισαγγελέως
Ολόκληρη η δήλωση του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου που καταχωρήθηκε στην δικογραφία δια του συνηγόρου του Δημήτρη Βακαλόπουλου
-Τι δήλωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής(εκπρόσωπος του Α.Σ.)
-Γιατί το δικαστήριο θεώρησε την συγκεκριμένη  δίκη ως "ιδιαίτερου ενδιαφέροντος" και γιατί η πρόεδρος είπε ότι "θα αποτελέσουν δεδικασμένο και δικαστικό προηγούμενο όσα ακούστηκαν μέσα σε αυτή την αίθουσα(...)"
-Με ποιο σκεπτικό απορίφθηκε η ένσταση του κατηγορούμενου  Θανάση  Τσίτσα κατά της κλήτευσης του(πρώτη απόπειρα ματαίωσης της δίκης ώστε να καταλήξει στο αρχείο...). Τι λέει η δικαστική απόφαση γνωμοδότηση που προηγήθηκε της δίκης της 6ης Ιουνίου 2012    
-Στην πολύωρη ακροαματική διαδικασία αναβίωσαν γεγονότα και παρουσιάστηκαν με γλαφυρότητα περίεργες ιστορίες(...) που συνθέτουν το σύνολο της ελληνικής κοινότητας στην Νέα Υόρκη και της "Οργανωμένης Ομογένειας" 
-Ζωντάνεψαν εικόνες από το πρόσφατο ζοφερό παρελθόν, καθώς και τραγελαφικές καταστάσεις που αφορούν τα εσωτερικά δρώμενα στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. 
-Ουσιαστικής και μείζονος σημασίας το σκεπτικό της επόφασης του δικαστηρίου
-Όλο το παρασκήνιο και τα όσα εξυφαίονταν εναντίον του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου που αποκαλύφθηκε εντός της δικαστικής αίθουσας
-Οι μεθοδεύσεις και οι στημένες αποφάσεις του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης προς όφελος του κ. Θ. Τσίτσα. 
-καταιγιστικές οι εξελίξεις στην δίκη του κ. Θ. Τσίτσα, μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου, εξελίξεις που συνδέονται άμεσα με τα δρώμενα στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.
-Περίεργη επιστολή παρουσιάστηκε στο δικαστήριο εκ μέρους του κ. Τσίτσα, υπογεγραμμένη από τους κ.κ. Τσεκερίδη και Γαλάτουλα. Τι λέει η επιστολή και γιατί το δικαστήριο δεν την αναγνώρισε και δεν την δέχτηκε ως ενισχυτικό στοιχείο για τον κ. Τσίτσα. 
-Πώς και γιατί κατέρρευσε όλη η λασπολογία που έχει διασπαρεί από τον ομογενή Γιώργο Λυκομήτρο και την προσωπική ιστοσελίδα του το ΚΑΛΑΜΙ με καταγγελίες συκοφαντίες ύβρεις και ψεύδη τα οποία είχε υιοθετήσει πλήρως ο Θ. Τσίτσας...
-Κατέρρευσε όλο το κατηγορητήριο και η λάσπη που έχει εξαπολύσει ο κ. Γιώργος Λυκομήτρος, με τον οποίο -ΔΥΣΤΥΧΩΣ- ταυτίστηκε πλήρως ο Θανάσης Τσίτσας, ο οποίος στην επιχειρηματολογία του χρησιμοποιούσε όλα τα ψευδή και συκοφαντικά που από το 2007 αναπαραγάγονται από τον Γ. Λυκομήτρο (και τους ευτυχώς ελάχιστους ομοίους του...)
-Γιατί ο κ. Τσίτσας στο απολογητικό του υπόμνημα αναφέρει ότι δεν εννοούσε με το δημοσίευμα της 25ης Ιουνίου 2010 τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο, αλλά κάποιον άλλον. Όλες οι λεπτομέρειες.
-Οι αντιφάσεις του απολογητικού υπομνήματος του κ. Θανάση Τσίτσα με  την ακροαματική διαδικασία.
-Πώς το δικαστήριο ήλεγξε σημείο προς σημείο το επίδικο δημοσίευμα της 25ης Ιουνίου 2010, συνδέοντάς το άμεσα με τα αντίστοιχα δημοσιεύματα του κ. Θ. Τσίτσα στην "Ελευθεροτυπία" (Ιούνιος 2007) με αφορμή το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, επιδικάζοντας κατ' ουσίαν αυτά τα δυο επίμαχα δημοσιεύματα, στα οποία ο κ. Τσίτσας χρησιμοποιούσε τους ίδιους ή παρόμοιους "φωτογραφικούς" χαρακτηρισμούς για τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο.     
*ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1 πλήρες και αναλυτικό ρεπορτάζ μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2 Επειδή πληροφορηθήκαμε κατά την διάρκεια της δίκης, αλλά και από έγκριτους συναδέλφους, οι οποίοι μάς τηλεφώνησαν για να συγχαρούν, ότι ο κ. Θανάσης Τσίτσας αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει κάποια ιδιαίτερα προσωπικά-οικογενειακά ζητήματα, μετά την γέννηση του δεύτερου παιδιού του (Να του ζήσει), όλο το ρεπορτάζ, καθώς και αποσπάσματα από την ακροαματική διαδικασία, θα δημοσιευτούν σε εύθετω χρονικό διάστημα. Και πάντως σύντομα. Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να αντιμετωπίσει ο Θ. Τσίτσας τα προσωπικά προβλήματα. Καλή τύχη...  

Αξίζει επίσης να διαβάσετε και αυτό το απόσπασμα που προέρχεται από το προσωπικό σημειωματάριο BLOG (με εντελώς άλλη φιλοσοφία) ΤΑΞΙΔΙ ΣΕ ΑΝΥΔΡΗ ΓΗ του Αλέξανδρου Στεφανόπουλου   που είναι σχετικό με την υπόθεση...  

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ : Ασφαλώς θα περιμένετε να αρχίσω να πανηγυρίζω. Να καυχώμαι. Να δρέπω δάφνες και ικανοποίηση προσωπική από την καταδίκη του Θανάση Τσίτσα  συναδέλφου-γιατί είναι κανονικός δημοσιογράφος, τουλάχιστον στα της Ελληνικής παροικίας στην ΝΥ και ευρύτερα ως ανταποκριτής  και όχι μαϊμού όπως κάτι άλλοι που αυτοανακηρύχθηκαν και αναγόρευσαν εαυτούς δημοσιολόγους και δήθεν δημοσιογράφους τα έχω πει μη τα ξανά λέω-  άλλο αν έπεσε σε σφάλματα. Αλλά μικρό παιδί δεν είναι να λέει και αυτός ότι «κύριε πρόεδρε με παρέσυραν..» όπως κάποιος άλλος τον Φεβρουάριο του 2007 και ήρθε γονατιστός και παρακάλαγε για συμβιβασμό. Ας είναι. Τέλος πάντων αυτό που έχω να πω είναι ότι λυπάμαι. Πολύ. Ειλικρινά.  Και για τον Θανάση Τσίτσα  που τώρα θα έχει στο ενεργητικό του μια τέτοια καταδικαστική απόφαση και μάλιστα από συνάδελφο του, άσχετο ποιος και πως, και μάλιστα με μια τέτοια δικογραφία. Και για τους υπόλοιπους εκεί στο σινάφι και την σφηκοφωλιά… Που  βουτάνε την πένα ή την ταβανόβουρτσα τους, στις ακαθαρσίες με στόχο να βρίσουν. Να λασπώσουν. Να σπιλώσουν μια 28χρονη επαγγελματική πορεία είτε από αντιζηλία –σιγά τα ωά υπάρχουν καλύτεροι μου και ανάμεσα μας εκεί στην ΝΥ αν θέλουν  φυσικά … Να βρίσουν. Να συκοφαντήσουν. Να εκμαυλίσουν αυτό που λέγεται συναδελφικότητα. Ας είναι δεν θα τους αλλάξω νοοτροπία. Όλοι τους και μόνος μου. Αυτό έδειξε η πραγματικότητα 12 χρόνια τώρα.  Και αυτό κάτι λέει για μια ακόμα απόφαση που με δικαιώνει. Και λυπάμαι που το λέω αλλά έρχονται και άλλες τέτοιες αποφάσεις…
Για κανά δυο τρεις εκεί στην Νέα Υόρκη, όχι γιατί  όπως με κατηγορούν  ως δικομανή ή όλες τις άλλες μπουρδολογίες που ενίοτε αραδιάζουν εδώ και εκεί σε άσχετους και ότι κάτσει, αλλά για τα παιδιά μου! Τα παιδιά μου  που θέλω να έχουν απτά στοιχεία και αποδείξεις για αυτά που ξέρουν και γνωρίζουν για τον πατέρα τους. Και ι ύστερα για την ιστορία και τους ερευνητές του μέλλοντος που θα αναζητούν και θα  σκαλίζουν και αυτή την σκοτεινή  πλευρά της Ελληνικής κοινότητας, όπως και εγώ σκαλίζω το παρελθόν για σκάνδαλα και σκανδαλάκια όσων το παίζουν παρθένες και ευεργέτες ή σωτήρες του Ελληνισμού ενίοτε και της Ελλάδος για να μη πω και του έθνους με την μωρολαγνεία που που τους διακατέχει επειδή απέκτησαν –στην πλειοψηφία τους-με άνομες και μαφιόζικες μεθόδους χρήμα ειδικά κάτι ψευδό «ηγέτες». Θα ψάχνουν οι ιστορικοί και οι ερευνητές του άμεσου μέλλοντος μας ειδικότερα και κυρίως  την πολύ-πλόκαμη ποικιλόμορφη  διαπλοκή δημοσιογράφων, όχι μόνο στη  Ελλάδα,   και «δημοσιογράφουντων» με τα προσωπικά ιδιωτικά,   πολλές φορές σκοτεινά μικροσυμφέροντα… Και εν προκειμένω, τα σκοτεινά και αλληλόδιαπλεκόμενα  της ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ. Συμφέροντα,   που έχουν καταστήσει τον ομογενειακό αλλά και τους ελάχιστους  ανταποκριτές όλους, πλήρως εξαρτώμενους ώστε να μη μπορούν να γράψουν τις τραγικές αλήθειες για όσα άνομα και παράνομα τεκταίνονται στους κόλπους της ελληνικής κοινότητας στην ΗΠΑ.  Οδηγώντας την –με την μη δημοσιοποίηση όλης αυτής της βρόμας και της δυσωδίας –ακόμα  πιο κάτω στο τέλμα και την ανυποληψία.  
Μια απόφαση που δυστυχώς όσο και να προσποιείται το αντίθετο,  θα την βρίσκει –ο Θανάσης Τσίτσας- μπροστά του συνεχώς. Λυπάμαι. Πολύ. Ειλικρινά. Και το εννοώ.  Ακόμα και τα τελευταία 24ωωρα πριν την δίκη γνωστός συνάδελφος μου τηλεφωνούσε για να δοθεί μια λύση λέγοντας μου «ρε Αλέξανδρε έχει  προβλήματα… κάνε κάτι δεν είσαι τέτοιος άνθρωπος χέστον άστον δώσε τόπο στην οργή σου και παράτησε τον είναι κρίμα για τα παιδιά του…» και άλλα πολλά  τέτοια που μου έλεγε το ίδιο πρόσωπο που με την δημοσιοποίησης της απόφασης μου έδωσε συγχαρητήρια(sic) με τα ανάλογα «σχόλια» που ούτε της παρούσης είναι,  ούτε επιτρέπεται και να δημοσιοποιώ τέτοιες ιδιωτικές καθαρά  προσωπικές  συζητήσεις…    Η απάντηση μου ήταν περίμενε και θα δεις κάτι  έχω στο μυαλό μου. Με ξέρεις τόσα χρόνια. Δεν είμαι ανθρωποφάγος αλλά δεν τον πείραξα τον μπαγάσα… κάτι θα κάνω…» και το έκανα! Άλλο αν ο Θανάσης Τσίτσας τα στύλωσε και πεισμάτωσε!
Του Θ. Τ. του έδωσα την ευκαιρία –δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες.  Αυτές και όλο το ρεπορτάζ αναλυτικά και εκτενώς με νομική ανάλυση για το ιδιαίτερο της δίκης και της όλης ακροαματικής διαδικασίας  στην κατάλληλη ώρα.  Την κατάλληλη στιγμή.  Και  πάντως όχι τώρα, όταν ο άλλος είναι στο καναβάτσο ριγμένος. Πληγωμένος.  Και τούτο –η καταγραφή με λεπτομέρεια της ακροαματικής διαδικασίας  και όσων προηγήθηκαν από το 2007 μέχρι σήμερα θα γίνει, για ένα λόγο.  Μόνο και μόνο για να καταγραφεί στην ιστορία. Να δημοσιοποιηθούν  τα γεγονότα και όσα προηγήθηκαν. Για κανέναν άλλο λόγο.   Του έκανα μια αληθινή γενναία πρόταση προκειμένου να διαφύγει αυτής της διαπόμπευσης(με μια τέτοια καταδικαστική απόφαση)  αλλά δεν δέχθηκε προφανώς διαποτισμένος από εμπάθεια και άλλα αρνητικά συναισθήματα. Του ζήτησα να τα βρούμε χωρίς να φάμε τις σάρκες μας.
Γιατί τις φάγαμε τις σάρκες μας φίλε Θανάση και δεν ευθύνομαι εγώ… Αλλά όλοι εκείνοι που σε «παρέσυραν…»  Για σκέψου τώρα ή μάλλον για ψάξε να βρίσκεις όλους αυτούς τους «καλοθελητές»  και ευκαιριακούς «φίλους»  όταν θα βρίσκεις  μπροστά σου μια τέτοια απόφαση καταπέλτη για σένα και την καριέρα σου. Δεν σε καταδίκασε κάποιος για μια απλή συκοφαντική δυσφήμηση, σύνηθες φαινόμενο για ένα δημοσιογράφο που κάνει έρευνα και ρεπορτάζ και μπορεί κάποιες φορές να μην προσέξει ή ακόμα και τα ποικίλα συμφέροντα να μην τον ευνοήσουν και να «καταδικαστεί» , αλλά ένας συνάδελφος σου. Με μια απόφαση καταπέλτη και μια δικογραφία που ορθώς περνά στα δικαστικά χρονικά λόγω ιδιάζοντος ενδιαφέροντος όπως ειπώθηκε. Και τούτο γιατί είχαν προηγηθεί πολλά από τον Ιούνιο του 2007…  Μια απόφαση καταδικαστική και μάλιστα από έναν πρώην φίλο  από τον οποίο ευεργετήθηκες έστω και περιστασιακά…
Θυμάσαι φίλε Θανάση που όταν ήρθες Νέα Υόρκη βρήκες μια έτοιμη δουλίτσα με κάποια λεφτά, λίγα ή πολλά δεν έχει σημασία. Θυμάσαι φίλε Θανάση που για να σε στηρίξω οικονομικά έστω με αυτό το ελάχιστον σε προσέλαβα στο γραφείο Τύπου στο 2004 για την κληρικολαϊκή των παραδοσιακών ορθοδόξων και πήρες  ένα καλό ποσό …για να κάνεις παρέα σε τρεις τέσσερις συναδέλφους από Αθήνα που είχαν έρθει να καλύψουν το θέμα… Θυμάσαι φίλες Θανάση εκείνες τις ατέλειωτες ώρες στο Ομόνοια όσα μου έλεγες και τι σου έλεγα. Έ! Λοιπόν λυπάμαι αλλά δεν αντιστάθηκες έγινες ένα με όλους αυτούς… κρίμα γιατί κατά βάθος-δεν ξέρω σε πόσο βάθος –αλλά για μένα νομίζω είσαι καλό παιδί.  Και κάτι ακόμα. Πάντα υπάρχει χρόνος για μεταμέλεια και μια ειλικρινή συγνώμη γιατί μπορεί αυτή η απόφαση απλώς να είναι μια ηθική ικανοποίηση για μένα, και για σένα ένας κόλαφος που θα σε «παρενοχλεί» πάντα στην συνείδηση σου και αγκάθι στην καριέρα σου, αλλά τώρα όπως θα γνωρίζεις υπάρχει και συνέχεια… Τέτοια,  που αναγκαστικά θα πρέπει να βάλεις τα πράγματα να τα ζυγίσεις. Υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος μέχρι τις 25 Ιουνίου που θεωρητικά λήγει η προθεσμία για την υποβολή της αγωγής για οικονομική αποζημίωση. Αυτά. Προς το παρόν. Και άμα με συναντάς κοίτα να βρεις το θάρρος να μου μιλήσεις. Δεν δαγκώνω. Ούτε είμαι τόσο σκληρός και απόμακρος όσο δείχνω. Έχω και εγώ τις προσωπικές μου ευαισθησίες…